Must

HEMMEGÅRDENS MUST

100% FRUKT FRÅN GÅRDEN OCH TRAKTEN

 

På Hemmegården pressar vi svensk frukt från gården och bygden till ofiltrerad äppelmust, päronmust och äppel & päronmust helt utan tillsatser. Mustens karaktär och smak varierar med sort och årstid. Vi blandar oftast olika sorter för en rikare och mer balancerad smak.

Vi säljer vår must i vår gårdsbutik på Hemmegården i Starby utanför Ängelholm och den finns i 3 liters bag-in-box, 1 liters  och 0,5 liters glasflaska i gammeldags stil. Sedan har vi även 33 cl glasflaskor med vanlig kapsyl

 

Om du har mycket äpplen och/eller päron i din egen trädgård kan du komma med din frukt till oss så mustar vi den åt er. Läs mer här.

HUR GÅR DET TILL?

Vi plockar frukten för hand och låter den ligga och mogna några dagar.

Därefter sorteras dålig frukt bort och resten tvättas. Sedan krossar vi frukten i vår fruktkross och lägger sedan över krosset i fruktpressen. Vi pressar sedan frukten i fruktpressen som drivs av vatten. Musten hälls sedan över i ett uppvärmningskärl där vi värmer upp musten långsamt till 79 grader för att pastörisera den innan vi tappar musten i antingen bag-in-box eller glasflaskor. Pastöriseringen gör att musten håller ett år i oöppnad förpackning.